Kontakt:

facebook

D I H

Kriška vas 27

Višnja Gora

1294

Slovenija

Telefon: 00386 41 517 256

http://www.d-i-h.si

e-mail: dih.klanscek@gmail.com

RTV Slo 1

Kdo je online

Prisotni 2 gostov .
Home DRUGE TERAPIJE Bownova terapija

BOWNOVA TERAPIJA

bownBownova terapija prihaja iz Avstralije, kjer jo je pred petdesetimi leti razvil samouk Thomas Bowen. Širša avstralska javnost se je z njo seznanila leta 1975, ko se je v raziskavi o uporabi naravnega zdravljenje izkazalo, da je bil Thomas Bowen med najbolj uspešnimi zdravilci v Avstraliji, saj je na leto pomagal tudi do 13.000 ljudem. Njegova terapija je postala vse bolj razširjena in uporabljena. Zaradi njene učinkovitosti jo danes priznavajo tudi mnoge zdravstvene zavarovalnice.

Bownova terapija je manualna tehnika, katere bistvo je t. i. »Bownova poteza«, ki jo terapevt izvaja na določenih delih mišic, kit ali živčnih ovojnicah. Ko terapevt potezo izvede, sledi pavza, po čemer se ta terapija bistveno razlikuje od

masaže. Ta začetni dražljaj gre prek površinske fascije - veznega tkiva, od koder se prenese na vse regulatorne sisteme. Ti takoj pričnejo proces transformacije trenutnih in starih stresnih vzorcev. To pomeni, da z Bownovo terapijo v klientu vzpodbudimo samozdraviteljske in samouravnalne procese. Izvajanje terapije je nenasilno, saj terapevt deluje na mehkem tkivu in jo zaznamo kot prijetno sprostitev, zmanjšanje ali prenehanje bolečin, umirjenost, višji nivo energije.


Zdravilni učinki

bown1Terapija je znana predvsem zaradi uspeha pri zdravljenju akutnih in dolgotrajnih problemov v mišično-fascialno-skeletnem sistemu in tudi pri uravnovešanju drugih bolezenskih stanj:

artritis (zmanjša bolečine, otekline, poveča mobilnost)

bolečine v vratu, ramenih, križu, križnici, trtici, išias, skolioza, krči v mečih

bolečine v hrbtu med nosečnostjo

glavoboli, migrene

zamrznjena rama, teniški komolec, bolečine v kolenih,

kostni izrastki

limfni zastoji in otekline

sindrom čeljustnega sklepa

sindrom karpalnega kanala

motnje dihalnega, prebavnega, reprodukcijskega in hormonalnega sistema (kot komplementarna metoda)

prekomerna mišična napetost, simptomi stresa, kronična utrujenost

del rehabilitacijskega programa po poškodbah, sklepnih operacijah, možganski kapi

Mnogi uporabljajo Bownovo terapijo in druge terapije redno kot preventivo ali za sprostitev.

Bownova terapija traja 60 minut (razen 1. srečanja, ki je daljše). Izvaja se na masažni mizi, klient je oblečen v dvodelno spodnje perilo ali kopalke, saj se posegi izvajajo na golo kožo (deli telesa, kjer se posegi ne izvajajo so v vmesnem času pokriti). Bownova terapija poteka po določenem sistemu. Med t. i. Bownovimi posegi se izvajajo različno dolgi premori. Terapija se izvaja praviloma s tedenskimi presledki.

Cena: prvi obisk traja 1 uro in pol in stane 60 evrov, saj poleg terapije, ki traja 1 uro obsega tudi diagnostični razgovor, vsaka naslednja terapija traja 1 uro in stane 40 evrov

Certifikat:

bowen 

Google
Google Maps
WikipediA
Twitter