Kontakt:

facebook

D I H

Kriška vas 27

Višnja Gora

1294

Slovenija

Telefon: 00386 41 517 256

http://www.d-i-h.si

e-mail: dih.klanscek@gmail.com

RTV Slo 1

Kdo je online

Prisotni 2 gostov .
Home DRUGE TERAPIJE Kraniosakralna osteopatija

KRANIOSAKRALNA terapija

 

kraniosakralna1Kraniosakralna osteopatija je izjemno nežna oblika manualne terapije, pri kateri z nežnim vodenjem in sproščanjem napetosti na kraniosakralnem predelu uravnavamo primarni respiratorni sistem. Gre za ritmično samoregulacijsko gibanje, podobno valovanju, ki poteka v telesu in ga ne moremo kontrolirati. Povzroča ga pretok cerebrospinalne tekočine, ki obliva in ščiti možgane in hrbtenjačo. Odkril ga je W. G. Sutherland. Gre za relativno nov pristop v osteopatskem zdravljenju, ki temelji na spreminjanju razmerij in pritiskov v respiratornem sistemu, bistven za vzdrževanje centralnega živčnega sistema.

Kraniosakralna osteopatija ima najdaljšo tradicijo v ZDA, kjer je tudi nastala, bolj ali manj pa je uveljavljena po celem svetu (npr. v Švici in ZDA je vključena v zdravstveni sistem), kot komplementarna metoda zdravljenja je priznana še v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Avstriji.

 

Zdravilni učinki

Pomaga pri:

  - različnih težavah, kot so: glavoboli, omotice, nespečnosti, izčrpanosti, depresiji, astmi,

- obolenjih hrbtenice, sklepov,

- okrevanju po poškodbah,

- krepitvi imunskega sistema in spolne moči,

- uravnovešanju delovanje različnih sistemov,

- lajšanju in preprečevanju različnih vrst bolečin,

- sproščanju napetosti v telesu,

- odpravlja stres in njegove posledice,

- pospešuje cirkulacijo.

kraniosakralna2Tretman kraniosakralne osteopatije traja 60 minut

(razen 1. srečanja, ki je daljše)


Izvaja se na masažni mizi, klient naj bi bil oblečen v udobna oblačila iz naravnih materialov. Kadar se uporablja v preventivne - antistresne namene, je dovolj periodično izvajanje (1x tedensko, 1x na 14 dni, ali 1x mesečno odvisno od želje in potrebe), kadar pa ima klient določene težave je običajno potrebno daljše zdravljenje - serija več (10) tretmajev. Običajno so tretmaji na začetku pogostejši, nato pa se perioda podaljšuje. Vsak klient je zgodba zase in pri nekaterih je dovolj že manjše število tretmajev, toda tega ne moremo napovedati vnaprej.

Cena: prvi obisk traja 1 uro in pol in stane 60 evrov, saj poleg terapije, ki traja 1 uro obsega tudi diagnostični razgovor. Vsaka naslednja terapija traja 1 uro in stane 48 evrov

 

 

Certifikat:

craniosacral